MBTI succesvol toegepast in het bepalen van de studiekeuze
MBTI succesvol toegepast in het bepalen van de studiekeuze

MBTI succesvol toegepast in het bepalen van de studiekeuze

5 maart 2015 heeft Working Progression gefaciliteerd in een onderzoek of MBTI doorslaggevend kon zijn in het bepalen van de studiekeuze van jongeren. De resultaten waren verbluffend en moedigen zeker aan om hier in de toekomst meer mee te doen. Tenslotte is het maken van een goede studiekeuze nog nooit zo belangrijk geweest, met grote financiële gevolgen als dit niet goed wordt gedaan. Hierbij is het is mooi om het zelfbewustzijn van jongeren te stimuleren waardoor ze zelfverzekerder in het leven staan.

Hieronder de referentie van Tugba Kilinc, één van de motoren achter het onderzoek. Hierbij dient te worden aangevuld dat aanpak en slagvaardigheid, als mede de presentatie, een diepe indruk heeft achtergelaten.

” In mijn laatste jaar van Vwo moest ik een profielwerkstuk maken. Dat is een uitgebreid praktische opdracht over een bepaald onderwerp waarvan de cijfer op je diploma komt te staan. Ik wist totaal niet waar ik het over zou kunnen hebben.. Ik was aan het brainstormen met mijn mentor en plots kwam het in ons op dat ik een bepaald test had gemaakt waardoor mijn hele leven was veranderd: de Myers-Briggs Type Indicator. Na de Myers-Briggs test die Robert Kerling bij mij heeft afgenomen, ben ik veel beter in het maken van keuzes, in mijn omgang met stress en weet ik vast en zeker waar mijn krachten liggen.  Dit vond ik zeer speciaal en wilde daarom mijn profielwerkstuk over Myers-Briggs houden zodat ik er zelf ook meer over te weten kom.

Zo ben ik samen met twee klasgenoten begonnen aan dit onderzoek. Robert Kerling was weer zo aardig geweest om de test ook nog eens bij een groep van 12 leerlingen af te nemen op onze school, zodat wij de resultaten konden gebruiken voor ons werkstuk. De leerlingen wisten niet wat hen overkwam. Ze vonden het geweldig en het heeft hun ook zeker geholpen met de juiste studiekeuze. Onze eindbeoordeling voor ons profielwerkstuk was uiteindelijk een 8 en dit was mede dankzij Robert Kerling!
Hierbij, nogmaals bedankt!”

Bij Working Progression vinden wij het erg mooi, die positieve impact die we kunnen maken met MBTI op het gebied van studiekeuze. Ben jij geïnspireerd geraakt door het verhaal van Tugba? Neem dan ook eens een kijkje op de pagina loopbaanadvies.